De in Amersfoort woonachtige en in Friesland geboren Ray Smith speelt gitaar en zong in het verleden bij verschillende bands. Hij scoorde in 2005 zelfs een heuse zomerhit aan de Turkse kust met zijn clubversie van het nummer ‘Crazy Way About You’, dei hij maakte met DJ Ozzie.
De veelzijdige zanger, gitarist en toetsenist die zowel Fries als Indonesische bloed door de aderen heeft stromen, brengt sinds 2004 solo materiaal op de markt. Vorig jaar kwam hij in contact met producer Laurens van Wessel, tekende hij vervolgens bij Rood-Hit-Blauw Produkties en verscheen zijn eerste Nederlandstalige single ‘Zonnestralen’, een Nederlandstalige bewerking van het nummer ‘Keep On Smiling’.
Na Nederland en België omarmt ondertussen ook de Spaanse Costa Blanca deze warmbloedige en temperamentvolle zanger. Zijn tweede Nederlandstalige single ‘Oh Lala’ is wederom geproduceerd door Laurens van Wessel die in samenwerking met Frans Bauer tevens verantwoordelijk is voor de tekst en muziek van het liedje.
“De single is een tikkeltje ondeugend te noemen”, aldus Ray die tevens laat weten dat insiders dit nummer een meer dan waardige opvolger vinden van ‘Zonnestralen’. “De invloed van Frans is duidelijk merkbaar op deze vrolijke up-tempo meezinger”, zo vertelt Ray. Voor de videoclip is men afgereisd naar het Spaanse Alicante. In de clip wordt de zanger geflankeerd door twee wonderschone brunettes uit deze Spaanse badplaats.