Danny Nicolay is al lang geen onbekende meer in de Nederlandse showbizz wereld. De zanger heeft al vele hits en albums op zijn naam staan, waaronder ‘Waanzinnig’, ‘Nee!’, ‘Je Moest Eens Weten’ en ‘De Geur Van Je Huid’. In 2003 deed Danny een gooi naar het Eurovisiesongfestival met zijn nummer ‘Waanzinnig’. Pas in de allerlaatste selectieronde viel hij af.
In april 2011 deed Danny auditie voor de 5e Topper. Het was een hele spannende afvalrace waar werkelijk honderden kandidaten aan mee deden. Uiteindelijk eindigde Danny samen met Judith Peters op de eerste plek. Ze werden allebei door de Toppers zelf uitgekozen en mochten hen bij drie uitverkochte concerten in de Amsterdam ArenA vergezellen.
Na het Toppers avontuur werd Danny gevraagd om samen met Danny Froger en Wesley Klein optredens te verzorgen tijdens de Nacht van Oranje in 2013. Dit sloeg zo enorm aan dat ze gevraagd werden om ook bij de Toppers 2013 de halftime show te verzorgen. Hier werd de formatie Gents geboren, waarmee ze in 2014 wederom de Toppers halftime show hebben gedaan.
Ook in 2015 was de formatie Gents weer de rode draad tijdens de Nacht van Oranje in Ahoy en verzorgde zij weer optredens tijdens Toppers 2015 op het festivalterrein naast de Arena en de halftime show in de Arena. In 2016 herhaalde zich dit wederom en in 2017 mocht Danny weer twee avonden de halfTime show verzorgen tijden de Toppers avonden in de Johan Cruijff Arena, waardoor hij inmiddels al 17 keer heeft mogen optreden in de Arena.
Nu het tijd voor een nieuwe single. Het resultaat is een echt Nicolay-liedje. ‘Ik Zweef (Eyo)’, zoals het nummer heet, zal ongetwijfeld weer veel airplay krijgen, want het liedje ligt gewoon lekker in het gehoor en laat zich bovendien eenvoudig meezingen.