Op 1 mei verscheen de nieuwe single van Ancora. De groep heeft gekozen voor een cover van de John Denver klassieker ‘Calypso’. Het vertrouwde team rond Ancora heeft er weer aan mee gewerkt. Jan Keizer schreef de Nederlandse tekst, Edwin van Hoevelaak produceerde de track en de firma Apex verzorgde de videoclip. Samen met de groep hebben ze er een echte Ancora song van gemaakt.
De John Denver klassieker kwam bij Ancora op het netvlies, toen zij een filmserie zagen over De Calypso. Deze oude Amerikaanse mijnenveger uit de Tweede Wereldoorlog werd al in de jaren vijftig door Jacques Cousteau omgebouwd tot een schip, waarmee hij jarenlang kon werken aan onderzoek van marine biologie en vele van zijn beroemde onderwaterdocumentaires maakte.
‘Calypso’ is de opvolger van het in juni 2017 verschenen nummer ‘Door Storm En Woeste Regen’, waarmee Ancora wederom een voltreffer kon bijschrijven op hun toch al indrukwekkende lijst van successen. De single was veelvuldig op alle belangrijke regionale en specifiek Nederlandstalige muziekzenders te beluisteren. Bij RadioNL was het lied zelfs met afstand de meest gedraaide track van heel 2017.
Daarna viel echter een voor Ancora ongebruikelijk lange stilte. Deze werd veroorzaakt doordat Harm Wolters plotseling moest worden opgenomen in het ziekenhuis. Harm onderging daar medio januari een zware hartoperatie. Uiteraard waren familie, vrienden, fans, management en medezangers Patrick van Bree en Patrick Jongschaap enorm geschrokken. Iedereen leefde van minuut tot minuut volop mee met Harm. Gelukkig bleek snel dat de operatie uitstekend was verlopen en verschenen er op social media zelfs al berichten vanaf het ziekenhuisbed van Harm zelf.

Inmiddels Harm hij zodanig hersteld dat hij weer volop meedraait met alle opnames en optredens van de groep. Later dit jaar mag ook een nieuw album van Ancora worden verwacht.