RSS FEEDS TV ORANJE SHOWNIEUWS

Algemeen

Lucas en Gea zetten zich in voor meer AED’s in Oost-Groningen

15-05-2018 12:25:00

 

Lucas en Gea, die onlangs hun 49e single (Het komt je toe) hebben uitgebracht, geven zondag 3 juni een concert op het Bastionplein – bij de COOP – in Bad Nieuweschans, aanvang 14:00 uur. Met dit optreden willen Lucas en Gea aandacht vestigen op het initiatief om meer AED-apparaten in de buurt te krijgen. Gea is zelf gediplomeerd EHBO’er en weet uit ervaring hoe belangrijk deze levensreddende apparaten zijn. 

 

“Wist je dat er elke week zo’n 300 mensen een hartstilstand buiten het ziekenhuis krijgen? De meeste hartstilstanden vinden bovendien plaats in een woonwijk. De overlevingskans stijgt aanzienlijk als er direct hulp verleend kan worden. Daarom is een AED in onze buurt belangrijk. Met een AED in de buurt vergroten we de kans dat iemand een hartstilstand overleeft. Ik vind dat heel belangrijk en zet me daarom graag in om onze eigen BuurtAED te realiseren”, aldus Gea.

 

Het concert van Lucas en Gea is gratis toegankelijk, maar het wordt op prijs gesteld om een donatie te geven, om in de dorpen in Oost-Groningen meer van deze apparaten te kunnen plaatsen. Een apparaat met meldingssysteem kost inclusief behuizing zo’n 2600 euro. Wie tijdens het optreden een donatie doet van 10 euro, ontvangt een verzamel-CD van Lucas en Gea met andere artiesten. Bron: Arjan Brondijk (www.hetstreekblad.nl)

Vorige pagina

 

Zoek in nieuws

 

TV Oranje is supporter van:

                

              

 

De Oranje Top 30 bij jouw lokale omroep? Lees meer…

 

 

Van maandag 14 mei t/m zondag 20 mei

      Ancora – Calypso

 

 

RADIONL Zomertoer data en locaties


 Donderdagavond 28 juni – Assen

 Vrijdagavond 29 juni – Assen

 Zaterdagavond 30 juni – Assen

 Zondagmiddag 15 juli – Heerhugowaard

 Vrijdagavond 17 aug. – Zwolle

 Vrijdagmiddag 24 aug. – Bakkeveen

 Zondagmiddag 26 aug. – Apeldoorn

 Zaterdagavond 15 sept. – Ridderkerk

 


Aanbiedingen uit de TV Oranje Shop

 


 

 


Tips voor de redactie: shownieuws@tvoranje.nl