De toeschouwers van de skishow in het Oostenrijkse Gerlos stond zondagavond een verrassing te wachten. Onverwachts deed er namelijk een bijzondere gast mee aan de laatste skishow van het jaar. Niemand minder dan Gerard Joling kwam samen met de skileraren van de piste naar beneden glijden. Traditiegetrouw vond ook afgelopen zondagavond in Gerlos de Arena Skishow plaats, waarbij de plaatselijke ski- en snowboardschool de toeschouwers een prachtige avond bezorgden. Het was de laatste skishow van het seizoen en die laatste keer werd extra speciaal dankzij de aanwezigheid van Gerard Joling, die met de Nederlandse vlag naar beneden kwam skiën.


Van december tot en met maart wordt er op de zondagavond in Gerlos de Arena Skishow geskied. Een show waarbij de ski- en snowboardleraren van Michi’s Schischule en Hotzone school of snowboarding hun beste kunsten laten zien op de latten en het board. De leraren komen in formaties naar beneden, skiën met vuurwerk op hun rug, hebben speciale lichtpakken aan en uiteraard ontbreken enkele trucs op de schans ook niet. Daarnaast wordt er omhoog gekeken, want ook een vliegshow en een afsluitend vuurwerkspektakel behoren tot de vaste onderdelen van de show.

 

Gerard Joling heeft aan Gerlos al jaren een vaste wintersportplaats. Het dorp in de Zillertal Arena en natuurlijk de mensen daar bevallen hem zo goed dat hij elk jaar weer terugkeert naar het dorp. En alhoewel hij er elk jaar komt, had hij de skishow nog nooit gezien. Des te specialer was het dat hij deze keer meedeed.

 

Joling was zeer positief verrast over de totale performance: “Ik vind het super jongens! Fantastisch om hier te mogen zijn. Ik ben hier al jaren, het is de eerste keer dat ik deze show zie. Applaus voor alle medewerkers en de skischool van Michi’s. Jullie doen het fantastisch en ik vind het een eer om hier te staan!” Zelf was hij voorafgaand aan zijn afdaling een tikkeltje zenuwachtig. Vooral het skiën zonder stokken vond hij spannend. Zoals je kunt zien ging de afdaling erg soepel. Wij hadden ook niet anders verwacht van de geoefende skiër.


Op het YouTube kanaal van het skigebied is het optreden van Gerard Joling bij de skishow te zien. Als onderdeel van de vlaggenparade droeg hij – hoe kan het ook anders – de Nederlandse vlag naar beneden. De video vind je hier. Een leuke extra: bovenop de berg liep Joling de jongste skilerares ter wereld, bekend uit deze video, tegen het lijf. 

 

De Zillertal Arena is het skigebied dat de dorpen Zell am Ziller, Gerlos, Königsleiten, Wald en Krimml/Hochkrimml met elkaar verbindt. Het is met 143 km piste en 52 liften het grootste skigebied van het Zillertal. Het maakt niet uit of je een complete beginner of vergevorderde wintersporter bent, het skigebied heeft voor iedereen wat wils. Het familieskigebied heeft bijna 100% sneeuwzekerheid en laat je skiën en snowboarden tussen 580 en 2.500 meter boven zeeniveau. Een leuk weetje: het skigebied heeft de langste dalafdaling in hoogtemeters van heel Oostenrijk.

 

Copyright foto: Zillertal Arena.