Even een kant-en-klaar liedje inzingen, zit er voor Evert Wolters niet meer in. Aan zijn nieuwe single ‘Hoe Ver Kan Ik Gaan’ heeft hij niet alleen zelf meegeschreven, hij kreeg in de studio ook de opdracht er zelf een liedje van te maken.

Evert wordt nu enige tijd begeleid door Willie Oosterhuis en Musicfarm. Zij vinden dat muziek echt persoonlijk is en om die rede hadden zij Evert al gevraagd zelf mee te schrijven. Toen hij vervolgens naar de M-Works studio kwam met het idee de demo te beluisteren van zijn nieuwe single, kreeg hij echter enkel een melodielijn, een orkestband en de tekst. “Ga je gang, maak er maar een liedje van”, zei Oosterhuis.

Uiteindelijk is ‘Hoe Ver Kan Ik Gaan’, net als de vorige single ‘Sexy Sax’, een echt Evert Wolters liedje geworden. “Dit ben ik en dit wil ik zingen”, aldus de 26-jarige zanger. De twee singles zijn in alle opzichten een vervolg op elkaar: de muzieklijn, de clip, maar zeker ook de tekst. ‘Hoe Ver Kan Ik Gaan’ gaat over verlangen naar iemand, maar het niet naar haar toe durven stappen. Tot het moment dat ze zelf de eerste stap zet. In de vorige single ‘Sexy Sax’ was er nog geen sprake van een eerste zet, dat was alleen nog maar dromen”, legt Evert uit.