Christa Kerdijk stapt in het huwelijksbootje met haar geluidsman Perry Broekhuizen

 

Zangeres Christa Kerdijk is op zaterdag 18 augustus in het huwelijksbootje gestapt met haar geluidsman Perry Broekhuizen. Dat gebeurde in hun woonplaats Lisse op toch wel heel bijzondere wijze. Het stel had gekozen voor een unieke locatie: de tuin van hun beste vrienden Wendy en Marcel Vrijburg, die deze hadden ingericht zoals in de film en ervoor gezorgd hadden dat het een echte sprookjestuin was.

 

Omringd door familie en een paar beste vrienden gaven Christa en Perry elkaar hier het jawoord. Ook de huwelijksceremonie was anders dan anders. Als Bijzonder Ambtenaar Burgelijke Stand fungeerde Metaly de Roode, in dienst bij de gemeente Leiden en ook eigenaresse van Letsss Get Married. Op geanimeerde wijze, met hier en daar een tikje ontroering verbond ze het tweetal in het echt. Christa Kerdijk had gekozen voor een prachtige trouwjurk in de kleuren grijs zwart, hetgeen prima paste bij haar bijzondere verschijning. Zij was het die haar Perry tijdens een optreden in Nijmegen heeft gevraagd. Het plan was om dit telefonisch te doen, terwijl het publiek erbij was.

 

“Perry was een avond niet mee. Het geluid werd door iemand anders verzorgd. Daarom had ik dit plannetje bedacht. Ineens zag ik hem toch aankomen. Hij was met een vriend naar het optreden gereden om me te zien. Alles werd anders, maar ik besloot door te zetten. Met knikkende knieën heb ik hem gevraagd en Perry zei ja”. Dat was heel wat, want de bruidegom houdt er niet van om in de belangstelling te staan. Een huwelijksaanzoek in een vol café was dus zeker een uitdaging. Tijdens de ceremonie werd door Metaly de Roode teruggeblikt op hoe het stel elkaar heeft leren kennen. Dat gebeurde tijdens een optreden van Christa waar Perry het geluid verzorgde. Al snel volgde er vele whatsapp gesprekken en werd er afgesproken.

 

Hun eerste date was bij de Mac Donalds waar het tweetal uren heeft gezeten. Het was dan ook niet zo gek dat als locatie voor de trouwfoto’s onder andere werd gekozen door de Mac Donalds in Hillegom. Christa werd weggegeven door haar vader Marno en Perry door zijn zus Patricia. Getuigen waren de zoon van Christa Donny Uijbers en dochter Kelsey Huijbers, terwijl voor Perry zijn zus Patricia Broekhuizen en moeder Ilonka tekenden. Na de huwelijksvoltrekking was er een barbecue, werd de bruidstaart aangesneden en was er een feestavond bij Haven 4, waar diverse artiesten voor het kersverse paar hebben opgetreden. Credits: Annemiek Cornelissen.